Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Advanced Extremiteiten Cursus

Terug naar de cursussen

Advanced Extremiteiten Cursus

01.10.2020 - 02.10.2020

De Rooi Pannen, Tilburg

Cursusoverzicht

Deze intensieve twee-daagse cursus (14 uur) zal zich richten op meer geavanceerde principes en praktische toepassing door middel van klinisch redeneren, probleemoplossing, analyse van casestudy's, beoordeling en behandeling van patiënten en praktische oefenen.

Cursusdoelen

Het doel van deze cursus is om eerdere kennis die is opgedaan tijdens de introductie van extremiteiten in de C en D-cursus verder uit breiden en MDT McKenzie op gepaste wijze te gebruiken bij patiënten met klachten van de extremiteiten;

  • Je kunt onderscheid maken tussen de McKenzie-syndromen (posturaal, dysfunctie en derangement) zoals toegepast op de extremiteiten.
  • Inoefenen geschikte behandelingsschema's voor elk van de syndromen en hun sub classificaties.
  • Identificeer wanneer de toepassing van externe krachten of externe stabilisatie vereist is voor het oplossen van symptomen met behulp van het concept van MDT McKenzie voor wat betreft "progression of forces".
  • Patiënten helpen om de therapeutische processen zelf te ontwerpen en toe te passen om de behandeldoelen te behouden.
  • Onderscheid niet-mechanische aandoeningen en geef passend advies.

Vereisten

Voltooiing van de volgende cursussen van het McKenzie Institute: Module C en D - Geavanceerde Lumbale & Cervicale en thoracale wervelkolom en extremiteiten.

Informatie over cursuskosten

Informatie over cursusopzet

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

1 en 2 oktober 2020; 0900 - 1700


De Rooi Pannen
Dr. Ahausstraat 1
Tilburg, 5042 EK
Nederland

Kosten

€ 510
Inschrijfkosten € 75
Cursuskosten € 435

Plaatsen beschikbaar

25 Plaatsen

Profiel van de docent

David Vandeput

PT, Dip. MDT

Afgestudeerd in Brussel als Kinesitherapeut/Fysiotherapeut in 1989, is hij aan de SOMT (NL) de Manuele Therapie opleiding gaan volgen en is gediplomeerd in 1994. Gedurende die periode  is David rechtstreeks ook in aanraking gekomen met de opleidingen van David Butler, Bob Elvey, Shirley Sharmann, Mulligan en Mark Comerford. Hij startte in 1995 met de eerste A module MDT McKenzie om in 1998 het bekwaamheidsexamen te halen.

In 2003 haalde hij het diploma in Advanced Orthopeadic Medicine (OMI, Be) en in 2006 het Diploma MDT McKenzie aan de Otago University (NZ). Vanaf 2008 werkt hij als Senior Lecturer voor het McKenzie Internationaal Institute in Frankrijk en Benelux.

Sinds 1995 is David wetenschappelijke medewerker aan de Katholieke Universiteit Leuven en sinds kort, 2017 beëindigde hij een MSc in Advanced Practice Phyisical Therapy for Research aan de Dundee University (UK).

Hij is ook actief lid bij de AXXON, Mathera en WVVK en is daarbij geëngageerd bij EBMpractice.net (Be) en Pro-Q-Kiné (Be) in de Practice Guidelines werkgroep in België.

Verder werkt David als Consultant en is hij ook praktijkhouder van de McKenzie Kliniek Limburg in Maasmechelen (Be).

David Vandeput

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

De Rooi Pannen

Adres

De Rooi Pannen
Dr. Ahausstraat 1
Tilburg, 5042 EK
Nederland