Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Credential Examen

Terug naar de cursussen

Credential Examen

20.03.2020

Antwerpen

Het succesvol behalen van het Credential Examen geeft aan dat de therapeut voldoet aan de vooropgestelde voorwaarden opgelegd door het Internationale McKenzie Instituut (MII) voor het erkennen van basis competentie in Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT).

Het examen bestaat uit verschillende testmethodes met zowel geschreven als praktijkonderdelen, ingericht op het beoordelen van de klinische kennis en vaardigheden ontwikkeld door de therapeut gedurende het post-graduate cursuscurriculum. Diegenen die het examen behalen, mogen de initialen ‘Cert. MDT’ gebruiken en worden toegevoegd aan de online ‘Therapist Locator’ voor mensen die op zoek zijn naar een gecertificeerd MDT aanbieder.

Na bevestigde examen registratie, krijgt u toegang tot verdere video’s over MDT Procedures.

 

Informatie over cursuskosten en accreditatie

Informatie over cursusopzet

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

20 maart 2020; 0900 - 1700


T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, B-2020
België

Kosten

€300 (inclusief €50 inschrijfgeld): Alleen Examen
€450 (inclusief €50 inschrijfgeld): Examentraining EN Examen

Plaatsen beschikbaar

20 Plaatsen

Extra Informatie

Let op: ter voorbereiding op het examen is er een speciale examentraining dag die gehouden wordt op 16 maart 2019. Deze dag zal u helpen om goed voorbereid op het examen te verschijnen. De kosten bedragen €450 (inclusief €50 inschrijfgeld) voor beide dagen.

Als u besluit alleen het examen te doen zonder examentraining dag, dan bedragen de kosten €300 (inclusief €50 inschrijfgeld).

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

Profiel van de docent

Hans van Helvoirt (NL)

PT, Dip. MDT

Hans van Helvoirt is fysiotherapeut, afgestudeerd in 1986 aan de internationale academie ‘Thim van der Laan’ te Utrecht. Daarnaast heeft hij zijn manuele therapie licentie ‘Maitland Concept’ behaald in 1990  en is afgestudeerd in de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) McKenzie in 1992 in Wellington Nieuw Zeeland.

Naast andere vakgerichte cursussen ( Butler, Mulligan, Elvey, Comerfort, O’ Sullivan) deed hij een Masters in Arts in de Psychologie aan de University Benelux in Antwerpen en diverse coachings cursussen zoals provocative coaching, inspiring coaching en motivational interviewing.

Sinds 1993 doceert Hans cursussen McKenzie in de Benelux, Denemarken, Hongarije en Slovenië en sprak op diverse internationale congressen over MDT en de plek van MDT binnen het biopsychosociaal model.

Binnen het McKenzie Institute International heeft hij zitting in the promotion committee, public health committee, outcome measurement committee en research committee voor de internationale MDT congressen.

Hans werkt als consultant in het Medisch Back Neck Centrum, te Den Haag en Rugpoli Brabant, te Tilburg, beide centra voor manuele geneeskunde en pijnbestrijding. Hij doet tevens wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met EMGO instituut Amsterdam betreffende interactie tussen MDT en Anesthesiologie.

Hans van Helvoirt (NL)

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

T.P.C.

Adres

T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, B-2020
België