Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Cursus A - De Lumbale Wervelkolom

Terug naar de cursussen

Cursus A - De Lumbale Wervelkolom

04.09.2020 - 05.09.2020

Nieuwegein

Een 4-daagse inleiding in de methode en nadere uitwerking voor de lumbale wervelkolom. 

Deze cursus omvat 4 dagen cursus op locatie. 

Omschrijving

Naast lezingen, groepswerk, demonstraties van technieken en praktijk, worden echte patiënten met lage rugklachten, met/zonder uitstralende pijn, onderzocht en behandeld. De theoretische aspecten en de behandelconcepten van de McKenzie methode worden gepresenteerd en besproken. De indeling in de drie patiënten categorieën, het Posturaal syndroom, het Dysfunktie syndroom en het Derangement syndroom worden gedetailleerd behandeld. De behandelplannen, geschikt voor deze syndromen, worden uitgelegd. Hierbij ligt de nadruk op de zelf-behandeling door de patiënt. De klinische effectiviteit en beperkingen van de McKenzie aanpak in relatie tot de lumbale wervelkolom worden gedemonstreerd aan de hand van de behandeling van patiënten op opeenvolgende dagen.

Informatie over cursuskosten en accreditatie

Informatie over cursusopzet

BOEK CURSUS NU >>

Bekijk overzicht

Details

Datum & Tijd

4-5 september 2020; 0900 - 1700
18-19 september 2020; 0900 - 1700


Hogeschool Thim van der Laan
Newtonbaan 6 - 8
Nieuwegein, 3439 NK
Nederland

Kosten

€1010

Plaatsen beschikbaar

25 Plaatsen

Extra Informatie

LET OP! Deze cursus is verspreid over 2 verschillende weekenden. Dag 3 en 4 van deze cursus zijn op 18-19 september 2020

Doordat in kleine groepen wordt gewerkt, is een individuele begeleiding gegarandeerd.

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

Profiel van de docent

Henk Tempelman

PT, Dip. MDT

Henk Tempelman is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde af in 1992 van de academie Thim van der Laan in Utrecht. In de beginjaren combineerde hij zijn baan als professioneel zwemcoach met waarnemingen als fysiotherapeut.  In 1997 toog hij naar Engeland en Amerika om zich helemaal te richten op het vak fysiotherapie. In Engeland kwam hij in aanraking met het McKenzie systeem. Dit was voor hem een verademing. Eindelijk een systeem van behandelen welke niet claimde dat het goed was voor iedereen. Maar juist een goed afgebakend, systematisch onderzoek en behandelsysteem welke betrouwbare, voorspelbare en consistente resultaten gaf. 

Zijn enthousiasme voor McKenzie bracht hem in 2013 tot faculty van het McKenzie instituut.  Na 15 jaar heeft hij zijn particuliere praktijk verkocht en werkt hij full time op de Rugpoli in Delden, waar het classificeren middels MDT een essentieel onderdeel is van het behandelalgoritme.

Henk Tempelman

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

Hogeschool Thim van der Laan

Adres

Hogeschool Thim van der Laan
Newtonbaan 6 - 8
Nieuwegein, 3439 NK
Nederland