Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Cursus B - De cervicale en thoracale wervelkolom

Terug naar de cursussen

Cursus B - De cervicale en thoracale wervelkolom

11.09.2020 - 12.09.2020

Antwerpen

Een 4-daagse cursus voor de cervicale en thoracale wervelkolom. 

Deze cursus omvat 4 dagen cursus op locatie. 

Omschrijving

De opzet is identiek aan die van de A cursus en bestaat uit lezingen, groepswerk, demonstraties van technieken en praktijk. Er worden patiënten onderzocht en behandeld met cervicale/thoracale klachten, met/ zonder uitstralende pijn. Zowel het concept van de Mechanische Diagnose en Therapie, als de indeling in de drie syndromen worden opnieuw besproken. Ook hier worden de toegepaste behandelplannen, met nadruk op de zelf-behandelings technieken, aangegeven. Tevens worden de cervicale hoofdpijn en trauma aan de cervicale wervelkolom ("whip-lash") besproken.

De klinische effectiviteit en beperkingen van de McKenzie aanpak in relatie tot de cervicale en thoracale wervelkolom worden gedemonstreerd aan de hand van de behandeling van patiënten op opeenvolgende dagen.

Informatie over cursuskosten en accreditatie

Informatie over cursusopzet

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

11-12 + 25-26 september 2020, 0900 - 1700T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, B-2020
België

Kosten

€1010

Plaatsen beschikbaar

25 Plaatsen

Extra Informatie

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

LET OP! Deze cursus is verspreid over 2 verschillende weekenden. Dag 3 en 4 van deze cursus zijn op 25-26 september 2020

Profiel van de docent

Hans van Helvoirt (NL)

PT, Dip. MDT

Hans van Helvoirt is fysiotherapeut, afgestudeerd in 1986 aan de internationale academie ‘Thim van der Laan’ te Utrecht. Daarnaast heeft hij zijn manuele therapie licentie ‘Maitland Concept’ behaald in 1990  en is afgestudeerd in de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) McKenzie in 1992 in Wellington Nieuw Zeeland.

Naast andere vakgerichte cursussen ( Butler, Mulligan, Elvey, Comerfort, O’ Sullivan) deed hij een Masters in Arts in de Psychologie aan de University Benelux in Antwerpen en diverse coachings cursussen zoals provocative coaching, inspiring coaching en motivational interviewing.

Sinds 1993 doceert Hans cursussen McKenzie in de Benelux, Denemarken, Hongarije en Slovenië en sprak op diverse internationale congressen over MDT en de plek van MDT binnen het biopsychosociaal model.

Binnen het McKenzie Institute International heeft hij zitting in the promotion committee, public health committee, outcome measurement committee en research committee voor de internationale MDT congressen.

Hans werkt als consultant in het Medisch Back Neck Centrum, te Den Haag en Rugpoli Brabant, te Tilburg, beide centra voor manuele geneeskunde en pijnbestrijding. Hij doet tevens wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met EMGO instituut Amsterdam betreffende interactie tussen MDT en Anesthesiologie.

Hans van Helvoirt (NL)

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

T.P.C.

Adres

T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, B-2020
België