Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Cursus B - De Cervicale en Thoracale Wervelkolom

Terug naar de cursussen

Cursus B - De Cervicale en Thoracale Wervelkolom

27.11.2020 - 28.11.2020

Nieuwegein

Een 4-daagse cursus voor de cervicale en thoracale wervelkolom. 

Omschrijving

De opzet is identiek aan die van de A cursus en bestaat uit lezingen, groepswerk, demonstraties van technieken en praktijk. Er worden patiënten onderzocht en behandeld met cervicale/thoracale klachten, met/ zonder uitstralende pijn. Zowel het concept van de Mechanische Diagnose en Therapie, als de indeling in de drie syndromen worden opnieuw besproken. Ook hier worden de toegepaste behandelplannen, met nadruk op de zelf-behandelings technieken, aangegeven. Tevens worden de cervicale hoofdpijn en trauma aan de cervicale wervelkolom ("whip-lash") besproken.

De klinische effectiviteit en beperkingen van de McKenzie aanpak in relatie tot de cervicale en thoracale wervelkolom worden gedemonstreerd aan de hand van de behandeling van patiënten op opeenvolgende dagen.

Informatie over cursuskosten en accreditatie 

Informatie over cursusopzet

BOEK CURSUS NU >>

Bekijk overzicht

Details

Datum & Tijd

27-28 november 2020; 0900 - 1700
11-12 december 2020; 0900 - 1700


Hogeschool Thim van der Laan
Newtonbaan 6 - 8
Nieuwegein, 3439 NK
Nederland

Kosten

€1010

Plaatsen beschikbaar

28 Plaatsen

Extra Informatie

Doordat in kleine groepen wordt gewerkt, is een individuele begeleiding gegarandeerd.

Deze cursus omvat 4 dagen cursus op locatie. LET OP! Deze cursus is verspreid over 2 verschillende weekenden. Dag 3 en 4 van deze cursus zijn op 11 - 12 december 2020.

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

Profiel van de docent

Henk Tempelman

PT, Dip. MDT

Henk Tempelman is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde af in 1992 van de academie Thim van der Laan in Utrecht. In de beginjaren combineerde hij zijn baan als professioneel zwemcoach met waarnemingen als fysiotherapeut.  In 1997 toog hij naar Engeland en Amerika om zich helemaal te richten op het vak fysiotherapie. In Engeland kwam hij in aanraking met het McKenzie systeem. Dit was voor hem een verademing. Eindelijk een systeem van behandelen welke niet claimde dat het goed was voor iedereen. Maar juist een goed afgebakend, systematisch onderzoek en behandelsysteem welke betrouwbare, voorspelbare en consistente resultaten gaf. 

Zijn enthousiasme voor McKenzie bracht hem in 2013 tot faculty van het McKenzie instituut.  Na 15 jaar heeft hij zijn particuliere praktijk verkocht en werkt hij full time op de Rugpoli in Delden, waar het classificeren middels MDT een essentieel onderdeel is van het behandelalgoritme.

Henk Tempelman

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

Hogeschool Thim van der Laan

Adres

Hogeschool Thim van der Laan
Newtonbaan 6 - 8
Nieuwegein, 3439 NK
Nederland