Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Cursus D - Gevorderde cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit

Terug naar de cursussen

Cursus D - Gevorderde cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit

29.11.2019 - 30.11.2019

Antwerpen

4-daagse 'Problem Solving' cursus cervicale en thoracale wervelkolom, differentiaal diagnostiek cervicaal/ glenohumeraal/ AC/ SC en MDT bovenste extremiteit. LET OP! Deze cursus is verspreid over 2 verschillende weekenden. Dag 3 en 4 van deze cursus zijn op 13 en 14 december 2019.

Omschrijving

Deze vierdaagse cursus is een praktische workshop waarin het accent ligt op de participatie van de cursist in gevorderde probleem oplossing.

Problemen en moeilijkheden die de deelnemers ondervonden hebbenin de praktijk, worden behandeld. Essentiële aspecten in relatie tot de manipulatieve therapie in het algemeen en indicaties/contra-indicaties voor het gebruik van manipulatieve technieken in het bijzonder,worden gedetailleerd besproken.

"Mid-range" en gevorderde "end-range" technieken voor de thoracale en cervicale wervelkolom worden aangeleerd en geoefend.

Er wordt nader ingegaan op differentiaal diagnostiek van thoracaal, cervicaal, schoudergewricht, AC en SC.

MDT voor de bovenste extremiteit wordt uitgewerkt in theorie en praktijk.

Dit alles komt aan bod in lezingen, workshops,casuïstiek, praktijk van diverse manueel therapeutische technieken en patiënten demonstraties met hun follow-up behandelingen. 

Informatie over cursuskosten en accreditatie 

Informatie over cursusopzet

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

29 - 30 november 2019; 0900 - 1700
14- 15 december 2019; 0900 - 1700


T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, B-2020
België

Kosten

€1010

Plaatsen beschikbaar

8 Plaatsen

Extra Informatie

LET OP! Deze cursus is verspreid over 2 verschillende weekenden. Dag 3 en 4 van deze cursus zijn op 14 en 15 december 2019

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

Profiel van de docent

Hans van Helvoirt (NL)

PT, Dip. MDT

Hans van Helvoirt is fysiotherapeut, afgestudeerd in 1986 aan de internationale academie ‘Thim van der Laan’ te Utrecht. Daarnaast heeft hij zijn manuele therapie licentie ‘Maitland Concept’ behaald in 1990  en is afgestudeerd in de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) McKenzie in 1992 in Wellington Nieuw Zeeland.

Naast andere vakgerichte cursussen ( Butler, Mulligan, Elvey, Comerfort, O’ Sullivan) deed hij een Masters in Arts in de Psychologie aan de University Benelux in Antwerpen en diverse coachings cursussen zoals provocative coaching, inspiring coaching en motivational interviewing.

Sinds 1993 doceert Hans cursussen McKenzie in de Benelux, Denemarken, Hongarije en Slovenië en sprak op diverse internationale congressen over MDT en de plek van MDT binnen het biopsychosociaal model.

Binnen het McKenzie Institute International heeft hij zitting in the promotion committee, public health committee, outcome measurement committee en research committee voor de internationale MDT congressen.

Hans werkt als consultant in het Medisch Back Neck Centrum, te Den Haag en Rugpoli Brabant, te Tilburg, beide centra voor manuele geneeskunde en pijnbestrijding. Hij doet tevens wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met EMGO instituut Amsterdam betreffende interactie tussen MDT en Anesthesiologie.

Hans van Helvoirt (NL)

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

T.P.C.

Adres

T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, B-2020
België