Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Masterclass Mechanical Unresponsive Radiculopathy

Terug naar de cursussen

Masterclass Mechanical Unresponsive Radiculopathy

04.06.2020 - 05.06.2020

Tilburg

De Masterclass MUR van het McKenzie Institute International!

Docenten:

  • Hans van Helvoirt, M.A., PT, dip MT/MDT
  • Met medewerking van Prof. Dr. Nick Bogduk, Prof dr. Todd Wetzel, Dr. M. Schepers

Deze Masterclass focust op het volledige beleid rond Mechanical Unresponsive Radiculopathy (MUR)

Van conservatief, naar minimaal invasief tot chirurgie, met steeds de rol van de MDT therapeut in verschillende fases van het beleid.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

Natuurlijk herstel MUR, conservatief beleid volgens MDT in acute, subacute en chronische fase MUR zowel cervicaal als lumbaal,  differentiaal diagnostiek MUR/benige lateraal stenose/ centrale kanaalstenose, techniektraining, MDT beleid in combinatie met (transforaminale) epidurale injecties, zin en onzin van beeldvorming bij MUR, chirurgie beleid en post-chirurgie beleid volgens MDT.

Onderwijsvormen:

Groepsdiscussies, casuïstiek, patiënten demo’s, techniek training, powerpoint en video presentaties

Informatie over cursuskosten

Informatie over cursusopzet

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

4 + 5 juni 2020; 0900 - 1700


De Rooi Pannen
Dr. Ahausstraat 1
Tilburg, 5042 EK
Nederland

Kosten

€ 550
Inschrijfkosten € 75
Cursuskosten € 475

Plaatsen beschikbaar

24 Plaatsen

Profiel van de docent

Hans van Helvoirt (NL)

PT, Dip. MDT

Hans van Helvoirt is fysiotherapeut, afgestudeerd in 1986 aan de internationale academie ‘Thim van der Laan’ te Utrecht. Daarnaast heeft hij zijn manuele therapie licentie ‘Maitland Concept’ behaald in 1990  en is afgestudeerd in de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT) McKenzie in 1992 in Wellington Nieuw Zeeland.

Naast andere vakgerichte cursussen ( Butler, Mulligan, Elvey, Comerfort, O’ Sullivan) deed hij een Masters in Arts in de Psychologie aan de University Benelux in Antwerpen en diverse coachings cursussen zoals provocative coaching, inspiring coaching en motivational interviewing.

Sinds 1993 doceert Hans cursussen McKenzie in de Benelux, Denemarken, Hongarije en Slovenië en sprak op diverse internationale congressen over MDT en de plek van MDT binnen het biopsychosociaal model.

Binnen het McKenzie Institute International heeft hij zitting in the promotion committee, public health committee, outcome measurement committee en research committee voor de internationale MDT congressen.

Hans werkt als consultant in het Medisch Back Neck Centrum, te Den Haag en Rugpoli Brabant, te Tilburg, beide centra voor manuele geneeskunde en pijnbestrijding. Hij doet tevens wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met EMGO instituut Amsterdam betreffende interactie tussen MDT en Anesthesiologie.

Hans van Helvoirt (NL)

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

De Rooi Pannen

Adres

De Rooi Pannen
Dr. Ahausstraat 1
Tilburg, 5042 EK
Nederland