Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

McKenzie in Essentie (herregistratiedag)

Terug naar de cursussen

McKenzie in Essentie (herregistratiedag)

31.10.2020

Nieuwegein

McKenzie in Essentie.

Herhalingen, vernieuwingen en 'Other' zaken.

Tijdens deze nascholingsdag wordt er zoals altijd veel aandacht besteed aan herhaling van de basisprincipes van MDT.  Casuïstiek, baselines, progression of forces en technieken zullen aan bod komen. Maar er is meer. Sinds dit jaar hebben de A en B cursus een grote revisie ondergaan. Er zijn nieuwe inzichten over het disc model en vooral de integratie van psychosociale factoren binnen MDT is belangrijk. Tijdens deze herregistratie dag worden deze nieuwe inzichten epresenteerd. De subgroep "Other" zal deze dag ook aandacht krijgen, want er is meer binnen MDT dan alleen "derangement", "dysfunctie" of "posture".
Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

31 oktober 2020; 9-17 uur

Hogeschool Thim van der Laan
Newtonbaan 6-8
Nieuwegein, 3439 NK
Nederland

Kosten

€ 225
Inschrijfkosten € 50
Cursuskosten € 175

Plaatsen beschikbaar

24 Plaatsen

Profiel van de docent

Henk Tempelman

PT, Dip. MDT

Henk Tempelman is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde af in 1992 van de academie Thim van der Laan in Utrecht. In de beginjaren combineerde hij zijn baan als professioneel zwemcoach met waarnemingen als fysiotherapeut.  In 1997 toog hij naar Engeland en Amerika om zich helemaal te richten op het vak fysiotherapie. In Engeland kwam hij in aanraking met het McKenzie systeem. Dit was voor hem een verademing. Eindelijk een systeem van behandelen welke niet claimde dat het goed was voor iedereen. Maar juist een goed afgebakend, systematisch onderzoek en behandelsysteem welke betrouwbare, voorspelbare en consistente resultaten gaf. 

Zijn enthousiasme voor McKenzie bracht hem in 2013 tot faculty van het McKenzie instituut.  Na 15 jaar heeft hij zijn particuliere praktijk verkocht en werkt hij full time op de Rugpoli in Delden, waar het classificeren middels MDT een essentieel onderdeel is van het behandelalgoritme.

Henk Tempelman

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

Hogeschool Thim van der Laan

Adres

Hogeschool Thim van der Laan
Newtonbaan 6-8
Nieuwegein, 3439 NK
Nederland