Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

MDT en de subgroep "other"

Terug naar de cursussen

MDT en de subgroep "other"

12.05.2019

TPC, Antwerpen

In de afgelopen jaren heeft de subgroep "other" steeds meer aandacht gekregen in het MDT systeem. En terecht. Niet alles is een derangement. Een belangrijk deel van deze dag zal gaan over het onderzoeken en concluderen dat een patiënt juist geen derangement heeft. Uiteraard komen differentiaal diagnostiek en behandeling van SIG, spondylolisthesis, inconclusive, inflammatoir, modic changes, MUR en postoperatief uitgebreid aan bod.

Informatie over cursuskosten

 

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

12 mei 2019; 0900 - 1700


T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, 2020
België

Kosten

225€
inschrijfkosten : 50€
cursuskosten 175€

Plaatsen beschikbaar

30 Plaatsen

Extra Informatie

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

Profiel van de docent

Henk Tempelman

PT, Dip. MDT

Henk Tempelman is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde af in 1992 van de academie Thim van der Laan in Utrecht. In de beginjaren combineerde hij zijn baan als professioneel zwemcoach met waarnemingen als fysiotherapeut.  In 1997 toog hij naar Engeland en Amerika om zich helemaal te richten op het vak fysiotherapie. In Engeland kwam hij in aanraking met het McKenzie systeem. Dit was voor hem een verademing. Eindelijk een systeem van behandelen welke niet claimde dat het goed was voor iedereen. Maar juist een goed afgebakend, systematisch onderzoek en behandelsysteem welke betrouwbare, voorspelbare en consistente resultaten gaf. 

Zijn enthousiasme voor McKenzie bracht hem in 2013 tot faculty van het McKenzie instituut.  Na 15 jaar heeft hij zijn particuliere praktijk verkocht en werkt hij full time op de Rugpoli in Delden, waar het classificeren middels MDT een essentieel onderdeel is van het behandelalgoritme.

Henk Tempelman

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

T.P.C.

Adres

T.P.C.
Groenenborgerlaan 149
Antwerpen, 2020
België