Over McKenzie Benelux

Terug naar overzicht

David Vandeput

Senior Instructor   |   PT, Dip. MDT

Afgestudeerd in Brussel als Kinesitherapeut/Fysiotherapeut in 1989, is hij aan de SOMT (NL) de Manuele Therapie opleiding gaan volgen en is gediplomeerd in 1994. Gedurende die periode  is David rechtstreeks ook in aanraking gekomen met de opleidingen van David Butler, Bob Elvey, Shirley Sharmann, Mulligan en Mark Comerford. Hij startte in 1995 met de eerste A module MDT McKenzie om in 1998 het bekwaamheidsexamen te halen.

Op zoek naar een breder perspectief heeft hij verder opleidingen gevolgd tussen 2000 en 2010 bij het team van Johan Vlaeyen aan AZM (NL) ivm de cognitief gedragsmatige aanpak voor chronische pijn Patiënten, Systeemdenken in de Interactie Academie Antwerpen en Motivational Interviewing in Amsterdam.

In 2003 haalde hij het diploma in Advanced Orthopeadic Medicine (OMI, Be) en in 2006 het Diploma MDT McKenzie aan de Otago University (NZ). Vanaf 2008 werkt hij als lecturer voor het McKenzie Internationaal Institute in Frankrijk en Benelux.

Sinds 1995 is David wetenschappelijke medewerker aan de Katholieke Universiteit Leuven en sinds kort, 2014 volgt hij een MSc in Advanced Practice Phyisical Therapy for Research aan de Dundee University (UK).

Hij is ook actief lid bij de KNGF, AXXON, NVMT, Mathera en CEBAM en is daarbij geëngageerd bij EBMpractice.net (Be) en Pro-Q-Kiné (Be) in de Practice Guidelines werkgroep.

Verder werkt David als Consultant en is hij ook praktijkhouder van de McKenzie Kliniek Limburg in Maasmechelen (Be) en Roermond (NL).