Opleiding

Opleidingsprogramma van het Instituut

Het Internationale McKenzie Instituut werd opgericht in 1982 om ervoor te zorgen dat aan de hoogste eisen voor onderwijs werd voldaan. Tegenwoordig wordt in meer dan 40 landen McKenzie’s concepten breeduit aanbevolen als eerste keuze van behandeling voor patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat, en de reputatie van het Instituut blijft internationaal groeien. 

Algemeen Overzicht

De faculteit van het McKenzie Instituut bestaat uit experts van wereldklasse in de McKenzie Methode, die toegewijd zijn om u te voorzien van de allerbeste training en ondersteuning terwijl u begint aan een reis die levens veranderend zal zijn, zowel persoonlijk als professioneel.

Ons opleidingsprogramma is als volgt gestructureerd:

Cursussen

Het curriculum dat wereldwijd wordt aangeboden bestaat uit vijf kerncursussen (Deel A-E) die deelnemers laat observeren en leren, door middel van lezingen en oefeningen en demonstraties met patiënten, over de McKenzie technieken van Mechanische Diagnose en Therapie toegepast op de lumbale, cervicale en thoracale wervelkolom en perifere gewrichten. Onderdelen van de A en B cursus kunnen in sommige landen online worden afgelegd.

Deel A moet eerst worden afgelegd, en Deel D als laatste. De volgorde voor het afleggen van Deel B en C is naar het oordeel van de cursist. Deel E cursus is vanaf 2022 geen optie meer maar maakt deel van het volledig pakket. Het is een vervolgcursus van MDT voor de extremiteiten die in de deel C en D ingeleid wordt.

Credential Examen

Een Credential Examen kan worden afgenomen bij het afronden van de het gehele curriculum en dient als een formele erkenning voor het behalen van het benodigde competentieniveau in de McKenzie Methode van Mechanische Diagnose en Therapie®. De voltooiing van Deel A tot E is een voorwaarde voor het afleggen van het Credential Examen. 

Internationaal Diploma

Het diploma-programma is het topstuk van de MDT training. Het succesvol behalen van het MDT Diploma Programma plaatst u tussen de elite van de wereld op het gebied van mechanische diagnose en behandeling van musculoskeletale aandoeningen.

Klik hier voor meer informatie

Verdere ontwikkeling

Naast deze cursussen, biedt het instituut elk jaar de mogelijkheid om uw kennis te verbeteren en actualiseren door middel van na- en bijscholingen en/of conferenties. Het McKenzie Instituut snijdt een breder scala van onderwerpen aan en bespreekt zaken gerelateerd aan de klinische werkzaamheid van de methode en het bewijs hiervoor, gepresenteerd aan de hand van de laatste wetenschappelijke literatuur. Details over deze cursussen vind u bij het cursussen overzicht.