ONDERWIJS FAQ

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over de onderwijsprogramma's van het McKenzie Institute® International. Als u een specifieke vraag hebt die hier niet is besproken of een vraag met betrekking tot de algemeen opleidingen, neem dan contact met ons op 

McKenzie cursussen worden aangeboden in een aantal landen waar er zich momenteel geen tak van het Instituut bevindt. Deze cursussen worden georganiseerd door het hoofdfiliaal. Voor 2014 zijn er internationale cursussen gepland in de volgende landen: Chili, China, Hongkong, Israël, Jordanië, Korea, Libanon, Macedonië, Peru, Servië en Venezuela.

Om meer te weten te komen over deze cursussen of om te informeren naar een cursus in uw land, neem dan contact op met het hoofdkantoor van het Instituut, e-mail mckinst@xtra.co.nz

Deel A moet eerst worden afgerond, en deel D als laatste. De volgorde bij het vervullen van deel B en C, mag de cursist zelf bepalen. Voltooiing van de delen A tot D is een vereiste om deel te nemen aan het “credentialling” examen. 

Cursuskosten verschillen van land tot land; graag verwijzen wij u naar het pagina gedeelte waar onze prijzen staan voor meer informatie. Cursuskosten omvatten meestal catering tijdens de pauzes, hand-outs, toegang tot het online cursusmateriaal en, afhankelijk van de opleiding, originele McKenzie producten en boeken.

Cursussen worden gegeven door docenten, met een jaarlijks vernieuwde licentie gecontracteerd door het McKenzie Institute International. 

De docenten worden geselecteerd, opgeleid en gecontroleerd zodat de cursussen aan de hoogste standaard voldoen. Deze mensen zijn allemaal gediplomeerde therapeuten in de Mechanische Diagnose en Therapie. Alsook zijn zij verplicht 800 uren per jaar in de directe patiënten zorg te werken.

Personen in de gezondheidszorg, waaronder: artsen, fysiotherapeuten/kinesitherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten en chiropractors.

Therapeuten die het volledige cursusprogramma (delen A tot en met D) hebben afgerond en met succes het ‘Credentialling Examen’ hebben afgelegd, zullen de titel van ‘Credentialled McKenzie therapeut’ mogen dragen. Zij mogen zich kenbaar maken als: Cred MDT.

Als u een cursus moet annuleren of uitstellen, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met het cursussecretariaat van het MIB, cursus@mckenzie.nl.

Ja.  Het McKenzie Institute Benelux richt regelmatig bijscholingen in. Bekijk de website voor meer informatie