Over McKenzie Belgium

Het dagelijks bestuur en medewerkers bestaat uit:

Voorzitter                       David Vandeput
Quality Manager PQK Jeroen Vinck
Secretaris Laurent Romedenne
Faculty David Vandeput
Blog Coördinator Aurélie Tubier
Assistant Faculty Axel De Coster 
Assistant Faculty  Jeroen Vinck
Social Media Manager  Sophie Champenois


De vzw McKenzie Institute Belgium werd op 5 november 2021 opgericht en is een spruit van de voormalige McKenzie Institute Benelux die na 30 jaar bestaan werd gesplitst in twee afzonderlijke takken. McKenzie Belgium is aangesloten bij en maakt, als zelfstandige organisatie, onderdeel uit van The McKenzie Institute International, gevestigd te Nieuw-Zeeland.

Het McKenzie Institute Belgium is sindsdien verantwoordelijk voor alle, door het McKenzie Institute International erkende, en in de België te organiseren MDT McKenzie cursussen. Door de samenwerking binnen deze internationale organisatie kunnen de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van de Mechanische Diagnose & Therapie op de voet worden gevolgd. De cursuscertificaten zijn internationaal erkend en geven toegang tot alle vervolgcursussen en examens van het McKenzie Institute waar ook ter wereld. Na het volgen van de 5 MDT McKenzie cursussen A t/m E kunt u deelnemen aan het credential examen. Indien u hiervoor geslaagd bent, wordt u opgenomen in het register voor credentialed McKenzie-therapeuten. Alleen hierna is het mogelijk deel te nemen aan de diplomacursus in MDT McKenzie.

Organisatie

Naast het McKenzie Institute Belgium zijn er momenteel McKenzie Instituten in: Australie, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland-Cyprus, Hongarije, Italië, Nieuw Zeeland, Nigeria, Polen, De Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland-Oostenrijk. In Egypte, China (HongKong), Singapore, Zuid-Afrika en andere landen zijn de plannen voor oprichting van McKenzie Instituten in een vergevorderd stadium, terwijl in vele andere landen cursussen door het McKenzie Institute International worden verzorgd.

Nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrief is het officiële orgaan van het McKenzie Institute België (MIBe) en verschijnt 3-4 maal per jaar. In elke editie worden de eerstvolgende cursusdata van alle officiële MIBe cursussen opgenomen. Naast, voor de MDT McKenzie therapeut, belangrijke congressen, examens en cursussen, bevat de nieuwsbrief ook actuele ontwikkelingen en informatie over onderzoeken en literatuur. Korte en langere samenvattingen uit de McKenzie literatuur database vormen een vast onderdeel van de MIB nieuwsbrief. Behalve voor het volgen van de internationale ontwikkelingen op research gebied, is de nieuwsbrief tevens een platvorm voor meningsuitwisseling tussen lezers onderling.

Conferenties

Om de drie jaar wordt de Internationale McKenzie Conferentie, met vele gerenommeerde sprekers, georganiseerd. Daarnaast organiseert het instituut van Noord-Amerika jaarlijks een conferentie. De Internationale McKenzie Conferenties worden telkens door een andere branch georganiseerd onder auspiciën van, en in samenwerking met het McKenzie Institute International.

Ons Team

David Vandeput

Voorzitter en Faculty, MIBe

PT, MSc, Dipl. MDT, MT, OMI

Bekijk Profiel

Laurent Romedenne

Secretariaat MIBe

Pt, Cred. MDT

Bekijk Profiel

Jeroen Vinck

Quality Manager PQK |  PQK Assistant Faculty | Redacteur Mibe Blog

PT, DIP. MDT, OMI, CMP

Bekijk Profiel

Axel De Coster

Blog Redacteur en Assistant Faculty

PT., Dip. MT, Dip. MDT.

Bekijk Profiel

Aurelie Tubie

Blog Coördinator

PT, Cred MDT

Bekijk Profiel

Sophie Champenois

Social Media Manager

Master's degree in Public Relation

Bekijk Profiel