Over McKenzie Benelux

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

Voorzitter                       Wilco Meijne   
Secretaris  Serge Lerou
Bestuurslid Media Lieve Moyaert
Cursussecretariaat Vacant
Faculty Hans van Helvoirt
Faculty David Vandeput
Faculty Henk Tempelman


De Stichting McKenzie Institute Benelux werd op 1 juli 1991 opgericht. Het McKenzie Institute Benelux is aangesloten bij en maakt, als zelfstandige organisatie, onderdeel uit van The McKenzie Institute International, gevestigd te Nieuw-Zeeland.

Het McKenzie Institute Benelux is sindsdien verantwoordelijk voor alle, door het McKenzie Institute International erkende, en in de Benelux te organiseren McKenzie cursussen. Door de samenwerking binnen deze internationale organisatie kunnen de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van de Mechanische Diagnose & Therapie op de voet worden gevolgd. De cursuscertificaten zijn internationaal erkend en geven toegang tot alle vervolgcursussen en examens van het McKenzie Institute waar ook ter wereld. Na het volgen van de 4 MDT McKenzie cursussen A t/m D kunt u deelnemen aan het credential examen. Indien u hiervoor geslaagd bent, wordt u opgenomen in het register voor credentialed McKenzie-therapeuten. Alleen hierna is het mogelijk deel te nemen aan de diplomacursus in MDT McKenzie.

Organisatie

Naast het McKenzie Institute Benelux zijn er momenteel McKenzie Instituten in: Australie, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland-Cyprus, Hongarije, Italië, Nieuw Zeeland, Nigeria, Polen, De Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland-Oostenrijk. In Egypte, China (HongKong), Singapore, Zuid-Afrika en andere landen zijn de plannen voor oprichting van McKenzie Instituten in een vergevorderd stadium, terwijl in vele andere landen cursussen door het McKenzie Institute International worden verzorgd.

Nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrief is het officiële orgaan van het McKenzie Institute Benelux (MIB) en verschijnt 3-4 maal per jaar. In elke editie worden de eerstvolgende cursusdata van alle officiele MIB cursussen opgenomen. Naast, voor de MDT McKenzie therapeut, belangrijke congressen, examens en cursussen, bevat de nieuwsbrief ook actuele ontwikkelingen en informatie over onderzoeken en literatuur. Korte en langere samenvattingen uit de McKenzie literatuur database vormen een vast onderdeel van de MIB nieuwsbrief. Behalve voor het volgen van de internationale ontwikkelingen op research gebied, is de nieuwsbrief tevens een platvorm voor meningsuitwisseling tussen lezers onderling.

Conferenties

Om de drie jaar wordt de Internationale McKenzie Conferentie, met vele gerenommeerde sprekers, georganiseerd. Daarnaast organiseert het instituut van Noord-Amerika jaarlijks een conferentie. De Internationale McKenzie Conferenties worden telkens door een andere branch georganiseerd onder auspiciën van, en in samenwerking met het McKenzie Institute International.

Ons Team

Wilco Meijne

Voorzitter en interim penningmeester

PT, MT, Cred. MDT

Bekijk Profiel

Serge Lerou

Secretaris MIB

PT, MT, Cred.MDT

Bekijk Profiel

Lieve Moyaert

Bestuurslid Media

PT, Dip. MDT

Bekijk Profiel

Hans van Helvoirt

Senior Instructor

PT, Dip. MDT

Bekijk Profiel

David Vandeput

Senior Instructor

PT, Dip. MDT

Bekijk Profiel

Henk Tempelman

Senior Instructor

PT, Dip. MDT

Bekijk Profiel