Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Cursus A - De Lumbale Wervelkolom + E-learning NEW!

Terug naar de cursussen

Cursus A - De Lumbale Wervelkolom + E-learning NEW!

12.09.2024 - 04.10.2024

AXXON, Zaventem

Doel van de cursus tijdens de 4 lesdagen:

  • Een nauwkeurige en geordende anamnese en onderzoek opstellen met aandacht voor de functionele beperkingen van de patiënt, prognostische indicatoren, de triage van rode vlaggen en belangrijke elementen van de psychosociale context. 
  • Onderscheid maken tussen de verschillende syndromen beschreven in MDT (Derangement, Disfunctie, Postraal Syndroom) en andere lumbale pathologieën, en een behandelingsplan formuleren voor elk syndroom. 
  • Identificeren wanneer het toepassen van manuele technieken geïndiceerd is om symptomen op te lossen binnen het kader van het krachtenprogressieconcept. 
  • Communiceren en samenwerken met de patiënt om een persoonlijk behandelingsplan te ontwikkelen en toe te passen om de gestelde doelen te bereiken.

 

Cursusinhoud: 

Deze cursus van 6 uur e-learning en 4 dagen face-to-face (28 uur) behandelt de toepassing van MDT (Mechanische Diagnose en Therapie, ook wel de McKenzie-methode genoemd) voor het onderzoek en de behandeling van patiënten met lage rugpijn, ischias of cruralgie. Het seminarie omvat de theoretische en wetenschappelijke basis voor dit deel van de wervelkolom en omvat tal van praktische oefeningen. De deelnemer leert patiënten te classificeren in homogene syndromen waarvoor specifieke en geïndividualiseerde protocollen worden voorgesteld.

 

Evaluatie van echte patiënten:

Naast interactieve workshops en rollenspellen worden echte patiënten geëvalueerd, behandeld en herhaaldelijk beoordeeld tijdens de opleiding om de effectiviteit van deze benadering te illustreren. Dit maakt ook duidelijk hoe de zorg op maat kan worden aangepast en aangepast aan de evolutie van de patiënt, van sessie tot sessie.

E-learning, een waardevolle vaardigheidsgroei:

Een e-learningmodule is beschikbaar om u optimaal voor te bereiden op de face-to-face training. Deze module, beschikbaar vier weken voor aanvang van de cursus, is ontworpen om u vertrouwd te maken met de belangrijkste concepten van de MDT-McKenzie-methode. Door er enkele uren aan te besteden, bespaart u niet alleen tijd, maar verrijkt u ook meteen uw vaardigheden aanzienlijk.

E-learning biedt een kostbare kans om uw leerervaring te verbeteren. We hebben gemerkt dat deelnemers die de online module hebben gevolgd, aan het einde van de training merkbaar verbeterde vaardigheden hadden die ze direct op maandag met hun patiënten konden toepassen.

 

BONUS: Post-training coaching:

Naast de waardevolle inhoud van onze training, bieden we u een unieke en waardevolle bonus aan. Drie maanden na afloop van de training organiseren we een videoconferentiesessie met de docent. Deze sessie biedt een uitzonderlijke gelegenheid om de moeilijkste gevallen te bespreken die u na de training in uw praktijk heeft meegemaakt.

Tijdens deze sessie worden klinische gevallen geanalyseerd. We begeleiden u bij het integreren van de klinische denkwijze van MDT, een unieke kans om uw vaardigheden direct te verbeteren met de instructeur. Uw patiënten zullen uw betrokkenheid waarderen, en zij zullen de resultaten al de volgende dag zien. We richten ons op wat meer resultaten oplevert voor uw patiënten.

Deze coachingssessie is bedoeld om uw denkproces te verhelderen, inzicht te geven in de acties die u met uw patiënten moet ondernemen en uw verworven vaardigheden te versterken. Een echte impuls voor uw MDT-praktijk!Bent u klaar om de volgende stap te zetten in uw carrière als kinesitherapeut? We nodigen u van harte uit om u in te schrijven voor onze opleiding. Dit is een kans die u niet mag missen om uw vaardigheden te versterken en uw professionele horizon te verbreden. 

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en u te begeleiden op deze leerreis. 

Schrijf u nu in, de inschrijvingen zijn slechts enkele weken per jaar geopend.

 

 

Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

2 x 2 dagen vanaf
12 en 13 september
3 en 4 oktober

AXXON
Imperiastraat 16
Zaventem, B-1930
België

Kosten

€1010, zonder lunch.

CASHBACK ACTIES:

EARLYBIRD ACTIE: bij inschrijving voor 12/7/24 krijg je een cashback van 100€

GROEPSINSCRIJVING: bij inschriving van collega's binnen dezelfde de groepspraktijk heeft iedere collega recht op een cashback van 100€

Deze acties zijn accumuleerbaar binnen de earlybird termijn !
Aanvraag moet binnen de drie maanden na cursusdatum gebeuren.

Plaatsen beschikbaar

24 Plaatsen

Extra Informatie

OPGEPAST: De A module is opgesplitst in 2 x 2 dagen op
12 en 13 september en 3 en 4 oktober
Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

ACCREDIDATIE EN NAVORMINGSEENHEDEN:

KNGF: 24 punten
PQK: 24 navormingseenheden Algemene Kinesitherapie
PQK: 56 navormingseenheden voor Manuele Therapie  

Profiel van de docent

David Vandeput

PT, MSc, Dipl. MDT, MT, OMI

Graduated in Physiotherapy and Rehabilitation (Aedes Paramedicorum Brussel, 1989), he completed his training in Manual Therapy in the Netherlands at SOMT (1995 IFOMT), a COP in MDT McKenzie Method at the University of OTAGO (2006 Dunedin, NZ) and numerous continuing courses in the field of manual therapy: David Butler, Bob Elvey, Mulligan, Sharmann and Graduated in Orthopaedic Medicine (2003 OMI) He is also trained in the field of chronic pain, motivational interviewing and cognitive and behavioral therapy. In 2017, he completed a Master in Science degree in advanced Physical Therapy research at Dundee University (UK).

Since 1989, he has worked as an independent musculoskeletal physiotherapist in his private clinic in Maasmechelen, Belgium. He has been an instructor since 2006 for the International McKenzie Institute (MII) in Benelux and France and since 2016 for the Scientific Association of Flemish Physiotherapists (WVVK).

Since 1994 he has been a scientific collaborator at the University of Leuven (KULeuven) and is involved in several research projects and guest speaker at the medical faculty for occupational physicians. In 2010 he became a member of the McKenzie Institute Benelux and France board. Nowadays, he is the president of the new McKenzie Institute Belgium. Also, since 2015 he has become a member of the redaction board of the Belgium Federal Association EBPractice.net and a member of the administration board of the Scientific Association of Flemish Physiotherapists (WVVK), where he is also becoming a trainer in the EBP approach for Physiotherapists and General Physicians.

Recently, he was involved in two major projects of implementing federal multidisciplinary guidelines in Belgium: KCE 295b on Low Back Pain and Radicular Pain and the other on osteoarthritis of the hip and knee. In addition, the KCE (Belgian Health Care Knowledge Centre) mandates him in a working group to update a mono-disciplinary guideline for low back pain at KNGF (national physiotherapist association in the Netherlands). He is one of the trial's participants in direct access to Physiotherapy for acute low back pain.

 

More details to find on LinkedIn and ResearchGate.

David Vandeput

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

AXXON

Adres

AXXON
Imperiastraat 16
Zaventem, B-1930
België