Opleiding

Hoe word je een geregistreerd MDT Therapeut

Cursus A - De Lumbale Wervelkolom + E-learning NEW!

Terug naar de cursussen

Cursus A - De Lumbale Wervelkolom + E-learning NEW!

26.04.2023 - 29.04.2023

AXXON, Zaventem

Een 4-daagse face-to-face cursus (28 uur) met 6 uur e-learning voorbereiding.

Omschrijving

Ben je op zoek naar een cursus die je de meest recente internationale richtlijnen en evidence-based practice biedt voor musculoskeletale aandoeningen? Dan is deze MDT-opleiding iets voor jou!

Met de MDT-methode, ook bekend als de McKenzie-methode, leer je hoe je patiënten met lage rugpijn en radiculaire pijn op een biopsychosociale manier kunt onderzoeken en behandelen. Maar daar stopt het niet: de MDT-opleiding is gebaseerd op de nieuwste inzichten over pijn en haar invloed op verschillende domeinen. Zo blijf je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tijdens de cursus leer je niet alleen hoe je patiënten kunt indelen in homogene syndromen, maar ook hoe je geïndividualiseerde behandelplannen kunt opstellen die rekening houden met eventuele barrières voor het behandelplan. En niet onbelangrijk: er wordt ook veel tijd besteed aan communicatie en educatie, zodat je als behandelaar precies weet hoe je patiënten kunt geruststellen en actief kunt betrekken bij hun eigen behandeling.

De cursus omvat zowel theoretische als praktische aspecten, en er wordt veel tijd besteed aan interactieve workshops en rollenspellen. Bovendien worden er tijdens de cursus meerdere malen live-patiënten uitgenodigd, zodat je als cursist kunt zien hoe de MDT-methode in de praktijk wordt toegepast. Zo kun je de effectiviteit van de methode zelf ervaren en leer je hoe je de zorg kunt personaliseren en aanpassen aan de evolutie van de patiënt.

Het is belangrijk om te weten dat deze MDT-cursus een hybride combinatie is van e-learning en face-to-face sessies. Dit betekent dat je in je eigen tijd en tempo kunt werken aan de online modules en daarnaast ook de kans krijgt om in een klassikale omgeving de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

Maar dat is nog niet alles. We begrijpen dat leren niet stopt zodra de cursus is afgerond. Daarom bieden we ook gratis opvolging aan na de cursus. Zo kun je blijven leren en groeien, en heb je altijd de mogelijkheid om je vragen te stellen en feedback te krijgen van ervaren trainers.

Kortom, deze MDT-cursus biedt niet alleen de nieuwste inzichten op het gebied van musculoskeletale aandoeningen en praktische vaardigheden, maar ook een flexibele, hybride leeromgeving en gratis opvolging na de cursus. Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in en investeer in je professionele ontwikkeling!

CURSUS INHOUD

Deze 4-daagse cursus (28 uur) behandelt de toepassing van MDT (Mechanische Diagnostiek en Therapie, ook bekend als de McKenzie-methode) bij het onderzoek en de behandeling van patiënten met lage rugpijn, ischias of femorale neuralgie. De opleiding omvat theoretische en wetenschappelijke basisprincipes voor dit deel van de wervelkolom en bevat talrijke praktische oefeningen. De deelnemer leert patiënten te classificeren in homogene syndromen waarvoor specifieke en gepersonaliseerde behandelplannen worden voorgesteld.

De voorwaarde voor deze opleiding is een e-learning van ongeveer 6 uur, waarmee de basisdefinities en concepten kunnen worden verworven voordat aan de opleiding wordt deelgenomen om meer tijd te besteden aan interactieve workshops en rollenspellen tijdens de presentatie.

Opmerking: uw inschrijving voor de presentatie-opleiding valideert automatisch uw deelname aan de e-learning sessie 

Doelstellingen van de cursus:

Door actieve deelname aan de opleiding zullen deelnemers basiskennis verwerven om:

  • MDT op een passende manier toe te passen bij patiënten met lage rugpijn met of zonder uitstraling naar het onderste lidmaat.
  • Onderscheid te maken tussen de verschillende in MDT beschreven syndromen (derangement, dysfunctie, posturaal) van andere lumbale pathologieën en voor elk syndroom een behandelplan op te stellen.
  • Te identificeren wanneer het toepassen van handmatige technieken geïndiceerd is om symptomen op te lossen binnen het concept van progressie van krachten.
  • Te communiceren en samen te werken met de patiënt om een gepersonaliseerd behandelplan te ontwerpen en toe te passen om de gestelde doelen te bereiken.
  • U ontvangt een manuel papier op de eerste dag van de cursus en u zal toegang krijgen op een dropbox met meer digitale referenties

 

Informatie over cursuskosten

Informatie over cursusopzet

 

 

Bekijk overzicht Boek cursus nu

Details

Datum & Tijd

Start:

AXXON
Imperiastraat 16
Zaventem, B-1930
België

Kosten

€1010

Plaatsen beschikbaar

17 Plaatsen

Extra Informatie

Voor meer informatie over de kosten selecteer de KOSTEN EN ACCREDITATIE pagina.

Profiel van de docent

David Vandeput

PT, MSc, Dipl. MDT, MT, OMI

Graduated in Physiotherapy and Rehabilitation (Aedes Paramedicorum Brussel, 1989), he completed his training in Manual Therapy in the Netherlands at SOMT (1995 IFOMT), a COP in MDT McKenzie Method at the University of OTAGO (2006 Dunedin, NZ) and numerous continuing courses in the field of manual therapy: David Butler, Bob Elvey, Mulligan, Sharmann and Graduated in Orthopaedic Medicine (2003 OMI) He is also trained in the field of chronic pain, motivational interviewing and cognitive and behavioral therapy. In 2017, he completed a Master in Science degree in advanced Physical Therapy research at Dundee University (UK).

Since 1989, he has worked as an independent musculoskeletal physiotherapist in his private clinic in Maasmechelen, Belgium. He has been an instructor since 2006 for the International McKenzie Institute (MII) in Benelux and France and since 2016 for the Scientific Association of Flemish Physiotherapists (WVVK).

Since 1994 he has been a scientific collaborator at the University of Leuven (KULeuven) and is involved in several research projects and guest speaker at the medical faculty for occupational physicians. In 2010 he became a member of the McKenzie Institute Benelux and France board. Nowadays, he is the president of the new McKenzie Institute Belgium. Also, since 2015 he has become a member of the redaction board of the Belgium Federal Association EBPractice.net and a member of the administration board of the Scientific Association of Flemish Physiotherapists (WVVK), where he is also becoming a trainer in the EBP approach for Physiotherapists and General Physicians.

Recently, he was involved in two major projects of implementing federal multidisciplinary guidelines in Belgium: KCE 295b on Low Back Pain and Radicular Pain and the other on osteoarthritis of the hip and knee. In addition, the KCE (Belgian Health Care Knowledge Centre) mandates him in a working group to update a mono-disciplinary guideline for low back pain at KNGF (national physiotherapist association in the Netherlands). He is one of the trial's participants in direct access to Physiotherapy for acute low back pain.

 

More details to find on LinkedIn and ResearchGate.

David Vandeput

Locatie Bekijk grotere kaart

Locatie en adres

AXXON

Adres

AXXON
Imperiastraat 16
Zaventem, B-1930
België