TERUGKOMDAG + HAPPY HOUR - 23/11/2023

TERUGKOMDAG + HAPPY HOUR

*

McKenzie instituut Belgium organiseert een MDT update 2.23 op 23 november 2023, een terugkomdag voor Credentials en Cursisten met een D module opleidingsniveau. 

Tijdens deze dag wordt je ondergedompeld in praktische workshops om jou MDT skills te updaten en zullen recente aanvullingen toegelicht worden en in praktijk geoefend. Aansluitend verwachten we je voor een “MDT happy hour”, kwestie van je social skills up to date te houden.  Onze eigen faculty ondersteund met enkelen van onze diplomates zullen je voorzien van enkele interessante topics.

Deze cursus heeft tot doel een inzicht te geven over de zorg van musculoskeletale aandoeningen bij ontsteking, met speciale aandacht voor de wervelkolom, schouder, knie en pezen. De cursus zal de recente wetenschappelijke kennis bespreken met betrekking tot het behandelen van aandoeningen zoals artritis, reactieve tendinopathie, Modic-tekens, spondylodiscitis en seronegatieve spondylarthropathieën.

Deelnemers leren hoe ze deze aandoeningen kunnen beoordelen en diagnosticeren, evenals een gepersonaliseerd behandelingsplan te ontwikkelen. De cursus zal ook ingaan op het belang van patiënteneducatie en communicatie, hoe samen te werken met andere zorgverleners om een uitgebreide zorg te bieden.

De cursus omvat praktische training en casestudies om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen.

De cursus zal worden ondersteund door de aanwezigheid van dokter prof. Bart Depreitere, die een onderwerp zal presenteren over wervelkolomchirurgie voor Kinesitherapeuten.

LINK voor meer info.